Kafom Ca
Kafom Ca catalog
img
Compozitie:
  • Calcium (CaO) 5%
  • Potassium (K2O) 5%
  • Phosphorus (P2O5) 20%
Ambalaj:
1L 20kg Produs în Spania
Kafom Ca
Descriere:

Kafom Ca este un produs sistemic bazat pe fosfit de potasiu și calciu. Acțiunea sinergică dintre ionul fosfit de potasiu și calciu stimulează autoapărarea plantelor.  Fosfiții au un efect puternic împotriva microorganismelor patogene, cum ar fi fugi, bacterii sau oomicetă, care provoacă simptome cum ar fi putregaiul vegetal.

Aplicarea fosfitului promovează formarea de fitoalexine, compuși antimicrobieni care sunt produși de plante ca răspuns la un agent patogen și care ajută la limitarea răspândirii și pentru anumiți agenți patogeni determină disfuncții în procesele metabolice specifice.  Aplicatia lor activeaza de asemenea genele implicate in raspunsul plantei la stres.  Astfel, în condiții favorabile infecției patogene, Kafom K furnizează plantei o rezistență mai mare.

La fel Kafom Ca este o soluție unică destinată îmbunătățirii randamentului și calității culturilor, precum și promovării creșterii rădăcinilor. Kafom Ca se concentrează pe acele etape fenologice care au o mare cerere de fosfor, potasiu și calciu. Prin urmare, aplicațiile Kafom Ca în timpul dezvoltării vegetative și în timpul extinderii fructelor sunt extrem de benefice.

Datorită formulării excepționale, aceasta îmbunătățește absorbția și asimilarea substanțelor nutritive de către plante, aplicate fie prin pulverizare foliară, fie prin fertigare.