Kafom K
Kafom K catalog
img
Compozitie:
  • Potassium (K2O) 20%
  • Phosphorus (P2O5) 30%
Ambalaj:
1L 20kg Produs în Spania
Kafom K
Descriere:

Kafom K este un produs sistemic bazat pe fosfit de potasiu. Acțiunea sinergică dintre ionul fosfit și potasiu stimulează autoapărarea plantelor.  Fosfiții au un efect puternic împotriva microorganismelor patogene, cum ar fi fugi, bacterii sau oomicetă, care provoacă simptome cum ar fi putregaiul vegetal.

Aplicarea fosfitului promovează formarea de fitoalexine, compuși antimicrobieni care sunt produși de plante ca răspuns la un agent patogen și care ajută la limitarea răspândirii și pentru anumiți agenți patogeni determină disfuncții în procesele metabolice specifice.  Aplicatia lor activeaza de asemenea genele implicate in raspunsul plantei la stres.  Astfel, în condiții favorabile infecției patogene, Kafom K furnizează plantei o rezistență mai mare.

La fel Kafom K este o soluție unică destinată îmbunătățirii randamentului și calității culturilor, precum și promovării creșterii rădăcinilor. Kafom K se concentrează pe acele etape fenologice care au o mare cerere de fosfor și potasiu. Prin urmare, aplicațiile Kafom K în timpul dezvoltării vegetative și în timpul extinderii fructelor sunt extrem de benefice.

Datorită formulării excepționale, aceasta îmbunătățește absorbția și asimilarea substanțelor nutritive de către plante, aplicate fie prin pulverizare foliară, fie prin fertigare.