Magnezium Sulfat
Magnezium Sulfat catalog
img
Compozitie:
  • Magnesium Oxide 16%
  • Sulphur trioxide32%
Ambalaj:
25 kg Produs în Olanda
Magnezium Sulfat (0-0-0+16MgO+32 SO3)
Descriere:

Van Iperen Sulfatul de magneziu Gradul Horticol este un îngrășământ de magneziu foarte pur care se dizolvă rapid și complet. 

  • Îmbunătățește culoarea frunzelor
  • Atunci când este utilizat în aplicații foliare, aceasta creează condiții mai puțin favorabile pentru creșterea fungilor
  • Ușor de manevrat, dizolvați și aplicați
  • Dezvoltat pentru fertigare în câmp deschis și sere. De asemenea, potrivit pentru aplicații foliare

Conținutul și forma magneziului din sol sunt determinate de locația geografică, nivelul precipitațiilor, îndepărtarea culturii precursoare, prezența potasiului și a altor cationi. Efectul utilizării îngrășămintelor depinde de forma (starea fizică și compoziția chimică) a îngrășământului. În cazul sulfatului de magneziu, forma în care se află acest element este un factor cheie.

Când folosiți sulfat de magneziu, trebuie avut în vedere că cu cât solul este mai acid și mai ușor, cu atât este mai mare necesitatea de magneziu. Plantele cultivate pe soluri acide au adesea simptome latente și neexprimate ale deficitului de magneziu ca urmare a absorbției deteriorate a acestui ion într-un mediu acid. În procesul de creștere și în perioadele uscate, nevoia de plante pentru magneziu este cea mai mare.

Unul dintre mesoelementele care formează sulfat de magneziu este sulful. Absorbția sulfului este direct legată de absorbția azotului. Cu lipsa de sulf, absorbția de azot se înrăutățește și efectul utilizării îngrășămintelor cu azot scade. Rapita, cerealele, sfecla de zahăr, porumbul, leguminoasele, roșiile, castraveții și cartofii sunt culturi sensibile pentru deficiența de magneziu. Recoltele răspund brusc la deficiența de sulf: rapiță, cartofi, soia, ovăz, sfeclă de zahăr, hamei.

Datorită a două substanțe nutritive importante pentru plante - magneziu și sulf, sulfat de magneziu are o gamă largă de utilizări în culturile agricole. Sulfatul de magneziu are o caracteristică importantă de a neutraliza biureturile toxice pentru plante, care sunt conținute în uree.

Este recomandabil să folosiți sulfat de magneziu împreună cu alte îngrășăminte care conțin azot și fosfor în compoziție. Prin adăugarea de sulfat de magneziu la soluția de lucru a ureei, reducem efectul arsurilor (care poate apărea atunci când se utilizează uree pe vreme uscată).

Îngrășământul este ideal pentru utilizarea în legumicultură a terenului deschis și închis atunci când este aplicat prin orice sistem de irigare pentru hrănire.

Consumul mediu recomandat pentru o aplicare este de 8 - 10 kg / t. Aplicație foliară sub formă de soluție apoasă cu o concentrație de până la 5%, volumul recomandat al soluției de lucru este de 200 - 300 l / ha.

Sulfatul de magneziu poate fi combinat cu soluție de uree și îngrășăminte cu micronutrienți, precum și cu pesticidele.

Într-un rezervor amestecat cu uree (până la 5%), doza recomandată este de 5 kg / ha. Rata de aplicare pentru culturi este de la 2,5 la 5 kg / ha, în funcție de rezultatele de diagnostic.

Apa pentru o soluție de sulfat de magneziu de înaltă calitate nu trebuie să fie mai mică de 20 de grade Celsius.

Doza de aplicare:

Culturi agricole

Perioada aplicării

Min kg/ ha /o aplicare

Max kg / ha / o aplicare

Concentrația

Pomi fructiferi

3 - 4 aplicări: 
• din momentul formării fructelor 
•interval 10 - 14 

3

5

0,5

Legume

1 - 3 aplicări: 
• Creșterea vegetativă 
• interval 10 - 14-zile

5

10

1,0

Porumb

1 - 2 aplicări: 
• La etapa 4 - 6 frunze 
• Interval 10 - 14 zile

3

6

1,0 - 1,5

Sfecla de zahăr

2 - 3 aplicări: 
• în perioada de creștere

3

6

1,0 - 1,5

Vii

3 - 4 aplicări: 
• La începutul creșterii vegetative 
•interval 10 - 14 zile

12

1,0 - 1,5

Rapiță

1 - 2 aplicări: 
• Înainte de înflorire

3

6

1,0 - 1,5

Aplicare prin fertigare 1-2gr/litru de apă

În cazul alimentării foliare ca parte a unui amestec cu produse pentru protecția culturilor, trebuie efectuat un test de

compatibilitate înainte de pregătirea amestecului de pulverizare.

Dozările indicate și etapele de aplicare sunt date ca îndrumare. Dozele exacte, concentrația și stadiul de aplicare

sunt supuse condițiilor locale, utilizarea altor îngrășăminte și pot fi acordate numai după un diagnostic obiectiv.

Compatibil cu alte îngrășăminte, cu excepția îngrășămintelor de calciu. Prin urmare, este nevoie de un rezervor

separat sau de aplicarea unor îngrășăminte în momente diferite.