Monoammonium Phosphate (MAP) 12-61-0
Monoammonium Phosphate (MAP) 12-61-0 catalog
img
Compozitie:
  • Phosphorus pentoxide61%
  • Nitrogen12%
Ambalaj:
25 kg Produs în Olanda
Monoammonium Phosphate (MAP)
Descriere:

Van Iperen Monoammonium Phosphate (MAP) - fiind o sursă foarte eficientă de fosfor și azot pentru plante, este recomandat să fie utilizat la începutul sezonului de creștere, când disponibilitatea fosforului este crucială pentru formarea sistemului radicular. Van Iperen (MAP) poate fi amestecat în tancuri cu alte îngrășăminte pentru a satisface nevoile nutriționale ale culturilor pe tot parcursul ciclului de creștere.

Van Iperen (MAP) este potrivit pentru prepararea amestecurilor de îngrășăminte și pentru producerea îngrășămintelor lichide.

* Notă: Van Iperen (MAP) nu trebuie amestecat cu îngrășăminte de calciu sau magneziu.

Avantaje

Complet solubil în apă

Constă din nutrienți 100% asimilate din plante

Sursă de fosfor foarte concentrată pentru plante (61% P2O5 / 27% N)

Nu conține clor, sodiu și alte elemente dăunătoare plantelor

pH moderat scăzut (mai puțin acidă ca fosfatul de uree)

Potrivit pentru aplicare radiculară și foliare și producerea de amestecuri de îngrășăminte și soluții nutritive.

 

Beneficiu dublu:

MAP nu este doar o sursă eficientă de fosfor și azot, dar contribuie și la absorbția de către plante a fosforului prezent în mod natural în sol. Acest lucru se datorează amoniului (NH4 +) în MAP, care scade pH-ul în zona radiculară, precum și în soluția de lucru (2-3 kg de MAP la 1000 litri de apă reduc pH-ul  de la 8 la 6), sporind astfel în mod semnificativ disponibilitatea fosforului din solul și eficienței tuturor componentelor soluției de lucru.

 

Datorită caracteristicilor sale unice, Van Iperen (MAP) poate fi aplicat prin orice sistem de irigare și pe orice mediu de creștere. Spre deosebire de acidul fosforic, Van Iperen (MAP) are o aciditate moderată. Astfel, nu corodează pompele pentru echipamentul de irigare.

compatibilitate

Van Iperen este compatibil cu cele mai multe îngrășăminte solubile în apă, cu excepția îngrășămintelor care conțin calciu sau magneziu.

Fiecare kilogram de Van Iperen (MAP) din rezervor furnizează 610 grame de oxid de fosfor (P2O5) și 120 grame de azot de amoniu (N-NH4).

Exemplu: de la înființarea inițială până la înflorire, tomatele cultivate în câmp deschis necesită fosfor la o viteză de 1,5 kg P2O5 pe hectar pe zi. Pentru a furniza acest lucru, aplicați Haifa MAP ™ la o rată de 2,5 kg pe hectar pe zi. Aceasta va furniza de asemenea 0,3 kg azot pe hectar pe zi. Pentru a completa cerințele de azot și potasiu, aplicați nitrat de potasiu.

Aplicări foliare

Sprayul foliar cu Van Iperen (MAP) este eficient în furnizarea de fosfor ori de câte ori este necesar un răspuns rapid la plante deficitare. Ar trebui să fie considerată ca o metodă suplimentară. Concentrația soluțiilor Van Iperen (MAP) poate fi mărită în funcție de vârsta frunzelor.


Pe frunzele tinere, în majoritatea culturilor se recomandă o concentrație de spray de 0,5% Van Iperen (MAP). Pe frunzele mature și culturile mai tolerante se poate aplica o concentrație mai mare (1,0% sau mai mult).


Van Iperen (MAP) este compatibil cu pesticidele și îngrășămintele cele mai frecvent utilizate. Cu toate acestea, nu ar trebui amestecat cu îngrășăminte de calciu sau magneziu. Se recomandă confirmarea compatibilității amestecului de pulverizare dorit prin pregătirea unui eșantion de materiale pulverizate la concentrațiile recomandate pentru a exclude posibilitatea unei reacții încrucișate dăunătoare. Acest amestec trebuie pulverizat pe o suprafață mică înainte de tratamentul comercial, pentru a evalua dacă apare un efect advers.

Doza de aplicare:

Aplicare foliară

Culturi agricole

Perioada aplicării

Minim kg / ha / aplicare

Max kg / ha / aplicare

Concentrație

Legume

• În perioada creșterii vegitative 
• până la 4 săptămâni

3

6

0,5 - 1,0

Fructe sâmburoase

1 - 3 aplicări: 
• după înflorire 
• până la umplerea fructelor

5

10

0,5 - 1,0

Fructe

1 - 3 aplicări 
• de la sfârșitul înfloririi 
• până la umplerea fructelor

4

10

0,5 - 1,0

Aplicare prin irigare 1-1,5 gr/litru de apă

În cazul alimentării foliare ca parte a unui amestec cu produse pentru protecția culturilor, trebuie efectuat un test de compatibilitate înainte de pregătirea amestecului de pulverizare.

Dozările indicate și etapele de aplicare sunt date ca îndrumare. Dozele exacte, concentrația și stadiul de aplicare sunt supuse condițiilor locale, utilizarea altor îngrășăminte și pot fi acordate numai după un diagnostic obiectiv.

Compatibil cu alte îngrășăminte, cu excepția îngrășămintelor de calciu. Prin urmare, este nevoie de un rezervor separat sau de aplicarea unor îngrășăminte în momente diferite.