Monopotassium Phosphate 0-52-34 (MKP)
Monopotassium Phosphate 0-52-34 (MKP) catalog
img
Compozitie:
  • Phosphorus pentoxide51,5%
  • Potassium oxide34%
Ambalaj:
25 kg Produs în Olanda
Monopotassium Phosphate 0-52-34 (MKP)
Descriere:

Van Iperen - fosfatmonopotasiu (MKP) este un îngrășământ cu o sursă înaltă de fosfor (52%) și potasiu (34%). Nivelul ridicat de fosfor din formula noastră crește diviziunea celulară și dezvoltarea de țesuturi noi în plante. Prezența potasiului are un efect pozitiv asupra absorbției fosfatului în plante.

Atunci când îngrășământul cu azot ar trebui să fie limitat, atunci când este nevoie doar de fosfor și potasiu la viteză mare pentru a crea sistemul radicular, utilizarea MKP de la Van Iperen în culturile cum ar fi fructe și pomușoare, bogate în zahăr, ajută la creșterea conținutului de zahăr și la îmbunătățirea calității acestuia.

Van Iperen MKP poate fi utilizat în combinație cu alte îngrășăminte pentru a satisface nevoile nutriționale ale culturilor pe tot parcursul ciclului de creștere. Puritatea ridicată și solubilitatea în apă fac ca Van Iperen MKP să fie un îngrășământ ideal pentru aplicații radiculare și foliare.

Beneficii Van Iperen MKP
Complet solubil în apă
Constă din nutrienți 100% asimilate de plante
Nu conține clor, sodiu și alte elemente dăunătoare plantelor
Sigur pentru plante și oameni: are un pH moderat scăzut și un indice scăzut de sare
Potrivit pentru aplicarea foliară și producerea amestecurilor de îngrășăminte și soluții nutritive

Recomandări de utilizare
 

Se recomandă utilizarea Van Iperen MKP ca sursă de fosfor și potasiu, unde nivelul de azot ar trebui să fie scăzut. Datorită caracteristicilor sale unice, Van Iperen MKP poate fi aplicat prin orice sistem de irigare și pe orice mediu nutritiv. Spre deosebire de acidul fosforic, Van Iperen MKP este moderat acid. Prin urmare, nu corodează pompele și echipamente.

Van Iperen MKP este un aditiv suplimentar la fertilizarea solului în stadiile de creștere atunci când sunt necesare niveluri ridicate de fosfor și potasiu. Aplicarea foliare la inceputul sezonului contribuie la crearea unui sistem radicular sanatos.

 

Van Iperen MKP este un inhibitor eficient împotriva mucegaiului pe culturile susceptibile (foioase, viță-de-vie, castraveți, pepeni, trandafiri etc.). Aplicarea a 1% Van Iperen MKP într-un amestec cu fungicide sistemice mărește eficacitatea fungicidului și permite utilizarea acestuia cu rate de aplicare reduse.

 

Van Iperen MKP este compatibil cu cele mai frecvent utilizate pesticide și îngrășăminte. Cu toate acestea, nu ar trebui amestecat cu îngrășăminte de calciu sau magneziu. Fierul, manganul, zincul și cuprul ar trebui să fie sub formă de chelați.

 

Culturi de câmp și legume: pe frunzele tinere se recomandă utilizarea unui spray cu o concentrație de 1,0%. O concentrație de 2,0% poate fi aplicată frunzelor mature și culturilor mai tolerante.

Doza de aplicare:

Aplicări foliare

Culturi agricole

Perioada de aplicare

Minim kg / ha / aplicare

Maximum kg / ha / aplicare

Concentrația

Fructe

1 - 3 aplicări: 
• După înflorire 
• Până la etapa de coacere

4

10

0,5 - 1,0

Fructe cu sâmburi

1 - 3 aplicări: 
• de la stabilirea fructelor
• până la colorarea fructelor

5

8

0,5 - 1,0

Aplicări prin irigare 1-1,5 gr/litru de apă

În cazul alimentării foliare ca parte a unui amestec cu produse pentru protecția culturilor, trebuie efectuat un test de compatibilitate înainte de pregătirea amestecului de pulverizare.

Dozările indicate și etapele de aplicare sunt date ca îndrumare. Dozele exacte, concentrația și stadiul de aplicare sunt supuse condițiilor locale, utilizarea altor îngrășăminte și pot fi acordate numai după un diagnostic obiectiv.

Compatibil cu alte îngrășăminte, cu excepția îngrășămintelor de calciu. Prin urmare, este nevoie de un rezervor separat sau de aplicarea unor îngrășăminte în momente diferite.